Algemeen

Weergaven    717

Welkom bij T-Unlimited

Teun Bevers

2023-03-25 08:41:42

Welkom bij T-Unlimited

Nieuw

T-Unlimited

April

Live

Webshop

We hebben leuk nieuws! Per 1 April 2023 zullen wij dan eindelijk live zijn met onze nieuwe webshop in gaming computers en overige hardware en -software. Na maanden van voorbereidingen en hard werken, kunnen we niet wachten om onze klanten te voorzien van de beste gaming-producten op de markt. 

 

Of je nu een doorgewinterde gamer bent of net begint, wij hebben alles wat je nodig hebt om je gaming-ervaring naar het volgende level te brengen. Van krachtige gaming-pc's tot high-performance hardware en software, wij hebben het allemaal in huis. We begrijpen als geen ander dat gaming meer is dan alleen een hobby- het is manier om samen te komen, vrienden te maken en je gedachten even helemaal de vrije loop te laten. 

 

We zijn erg enthousiast over de lancering van onze webshop en kijken uit naar de toekomst. We zijn er zeker van dat we veel klanten kunnen helpen en hen kunnen voorzien van de beste producten en service. We hopen je snel te mogen verwelkomen op onze website!

 

https://t-unlimited.nl

Verschil tussen SSD en HDD, welke kies je?

Algemeen 

Verschil tussen SSD en HDD, welke kies je?  472

Verschil tussen SSD en HDD, welke kies je?

Als je op zoek bent naar een nieuw opslagstation voor je computer, kom je al snel verschillende termen tegen zoals HDD, SSD, M.2 en NVMe. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze opslagstations en welke kun je het beste gebruiken in welke situatie? HDDEen HDD (Hard Disk Drive) is de traditionele harde schijf en slaat data op met behulp van magnetische schijven. Ze zijn relatief goedkoop en hebben vaak een grote opslagcapaciteit. Een nadeel van een HDD is dat ze langzamer zijn dan SSD's en M.2's. Daarnaast zijn ze gevoeliger voor schokken en trillingen en hebben ze vaak een kortere levensduur.SSDEen SSD (Solid State Drive) is een harde schijf zonder bewegende delen en slaat data op in flashgeheugen. SSD's zijn veel sneller dan HDD's en hebben een langere levensduur. Ze zijn echter vaak duurder en hebben een kleinere opslagcapaciteit dan HDD's. M.2M.2 is een vormfactor voor harde schijven die ontworpen is voor ultradunne laptops en desktops. M.2 schijven zijn meestal kleiner dan traditionele 2,5 inch SSD's en hebben daarom minder ruimte nodig in je computer. M.2 schijven zijn er in verschillende snelheden en formaten. NVMeNVMe (Non-Volatile Memory Express) is een protocol dat speciaal ontwikkeld is voor het aansturen van M.2 harde schijven. Het protocol is ontworpen om de maximale snelheid uit deze schijven te halen en biedt veel hogere snelheden dan SATA. Welke past bij mij?Voor een zakelijke computer is een HDD vaak voldoende. Zakelijke computers worden meestal gebruikt voor kantoorwerkzaamheden en hebben meestal veel opslagruimte nodig, maar snelheid is vaak minder belangrijk. Een SSD is echter aan te raden als je vaak grote bestanden moet openen of als snelheid belangrijk is. Een gaming computer heeft vaak een SSD nodig, omdat snelheid hier van groot belang is. Een M.2 of NVMe schijf is een nog betere optie, omdat deze schijven nog sneller zijn dan een traditionele SSD. Voor een privĂ© computer hangt het af van je gebruik. Als je de computer voornamelijk gebruikt voor internetten en het bekijken van foto's en video's, dan is een HDD vaak voldoende. Als je veel programma's gebruikt, dan is een SSD aan te raden voor de snelheid.  Hopelijk heb je hiermee een beter beeld gekregen van de verschillen tussen de verschillende soorten harde schijven en welke je het beste kunt gebruiken in welke situatie. Direct bestellen? Bekijk ons aanbod via https://t-unlimited.nl/componenten

Teun Bevers

2023-03-25 13:34:42